Walden-pond

Bericht uit Koppang 2019 - 1Hier weer een berichtje uit Koppang aan de Glomma.

 

 
Na een redelijk milde decembermaand met weinig sneeuw begon het in de laatste week van januari echt te winteren hier in Koppang.
Grijze dagen met af en toe een beetje sneeuw gingen over in een een paar dagen met flink wat sneeuw en heldere nachten. Hierbij zakte de temperatuur al snel tot onder de -20 ˚C met uitschieters tot -28˚C. Best fris natuurlijk maar geen uitzonderlijke waarden voor deze omgeving. Wil je naar buiten dan moet je jezelf echt goed aankleden en blijf je binnen dan is het belangrijk dat je voldoende hout bij de kachel hebt liggen om het lekker warm te houden. 
 
 
De Glomma is inmiddels grotendeels dichtgevroren. Er zijn nog wel plekken waar je wat water ziet stromen maar dat zijn er niet veel.  Vissen zit er voorlopig du niet in tenzij je met een ijsboor naar één van de vele meren hier in de omgeving op pad gaat. Dat is dan vaak wel afzien. Eerst moet je je eigen paadje naar het meer maken en met bijna een meter sneeuw valt dat niet mee. Ook op de meren light natuurlijk een pak sneeuw . Op de plek waar je een gat wil boren moet je dus ook eerst sneeuwruimen. En dan het gat zelf nog boren door een laag ijs van minimaal 60 cm... Het voordeel is dat je in ieder geval lekker warm bent op het moment dat je je haakje in het gat laat zakken. En dan maar hopen dat je wat vangt want dat is met ijsvissen ook altijd weer afwachten!
 
 
 
 
Ondertussen vermaken we ons hier met het opknappen van een mooi ruim huis naast de camping. Dit huis komt dit seizoen beschikbaar als vakantiewoning en biedt plaats aan maximaal 10 personen. Handig voor als je met de familie of een vriendengroep op vakantie wil naar een mooie natuurlijke en visrijke omgeving in Noorwegen!
Overigens zijn er ook nog plaatsen beschikbaar voor de Vliegvis Workshop op stromend water. Deze populaire jaarlijkse workshop viert dit jaar z'n 11e editie en vindt plaats in de week van 1 tot 7 september. Meer info en een aanmeldingsformulier is te vinden op www.vliegvisworkshopnoorwegen.eu.
 
Tot zover weer even!

Groet vanuit Koppang aan de Glomma,
Edward