Walden-pond

Bericht uit Koppang 2019 - 2

 

Ook dit jaar zal Edward S., uitbater van Koppang camping aan de Glomma, ons bijpraten over het wel en wee omtrent de vliegvisserij.  uiteraard met ondersteunende foto's. Dank daarvoor!

 

 

Hier weer een berichtje uit Koppang aan de Glomma.

 

 

 
Na diverse weken met hoog tot zeer hoog water in de rivier lijkt het visseizoen toch eindelijk te zijn begonnen. Afgelopen zondag stond er nog steeds wel water maar door het uitblijven van smeltwater en meer regen zakt het nu zo'n 20-25 cm per dag. Dat maakt het aantrekkelijk om de hengels en vliegjes weer eens te luchten. Samen met gewaardeeerde gast en vliegvisser Henk A visten we een klein stukje ten noorden van Koppang Camping. Hier ligt de Sundfloen Fly only zone. Een prachtige stuk van de rivier met veel eilanden en heel veel variatie in stromingen. Een genot om hier te mogen vissen. 
 
 
 
 
 
 
 
Ondanks de vrij hoge waterstand was de vis volledig los en viel er overal met de droge vlieg prachtige vlagzalmen en forellen te vangen. De vissen waren ook niet echt kieskeurig want zowel klinkhamers als dwarsgestreepte rukmuggen en cdc F-flies werden gretig van het wateroppervlak gehapt. Kortom; het was weer een feest om in de Glomma te staan. 
Hierbij verklaar ik het vliegvis seizoen dan ook officieus voor geopend. Dat we er maar veel en lang van mogen genieten!
 
Groet vanuit Koppang aan de Glomma,
Edward