Walden-pond


Hier weer een berichtje uit Koppang aan de Glomma.

 

 
Zoals elk jaar is het ook dit jaar weer volop winter in Koppang aan de Glomma. Maar Deze winter is toch weer iets anders dan andere jaren. Zo valt er normaal gesproken er eind november en begin december maar (relatief) weinig sneeuw. Nou, dat is dit jaar wel anders. Alles bij elkaar is er zeker al een centimetertje of 75 gevallen! Dat betekend veel sneeuwruimen om de camping nog af te komen. Bijkomend nadeel is dat het tot nu toe regelmatig een paar graden boven het vriespunt is. Dat zorgt ervoor dat de sneeuw zwaar en compact is. En dat zorgt er weer voor dat je goed in de gaten moet houden of er geen daken zijn die het zwaar krijgen.
 
 
 
 
 
 
 
Nou heb ik een een stalen hal waar ik allerlei machines voor het onderhouden van het camping terrein heb staan en die krijgt het af en toe zwaar te verduren. Dus gisteren toch maar weer het dak op om - met gevaar voor eigen leven - het dak met een oppervlakte van ca. 72 m2 leeg te scheppen. En dat bij +1˚C. Ik kan je vertellen dat je het dan niet droog houdt! Het is wel goed voor je conditie dus bij de lokale sportschool zullen ze mij niet snel zien.
 
 
 
Als het weer het toelaat gaan we in januari natuurlijk weer een paar keer ijsvissen. Het is altijd weer genieten om met een paar goede vrienden op een enorme ijsvlakte te zitten. Het liefst op een dag dat het niet kouder dan -10 is met een lekker zonnetje erbij.
Eerst een paar gaten boren door een ijslaag van vaak meer dan 60 cm en dan met zo’n klein ijsvis hengeltje proberen om een paar mooie beekridders te vangen. En dat natuurlijk onder het genot van warme chocomelk, een soepje of misschien wel iets sterkers en natuurlijk veel sterke verhalen… Resultaat is niet gegarandeerd maar fijn is het altijd!
 
 
 
Tot zover weer even!
Ik wens jou en je trouwe lezers een fijne kerst en een mooi, gezond en visrijk 2020! Wellicht tot ziens op de camping!
 
Groet vanuit Koppang aan de Glomma,
Edward