Walden-pond

10e workshop vliegvissen op stromend water

 

Tja, op zo'n fraaie stek moet het gewoon lukken toch.

 

Afgelopen vrijdag werd de 10e workshop vliegvissen op stromend water afgesloten met de gebruikelijke evaluatie. Een belangrijk moment na zo’n weekje vliegvissen in het Noorse Stor Elvdal. En ook nu weer mochten we vernemen dat iedereen weer wat wijzer was geworden. Of het nu om casting skills ging, een juiste vlieg binden, de rivier lezen of het vangen van een mooie vlagzalm. Dit was voor ieder individu natuurlijk verschillend maar allen vonden dat wat ze zochten. Onder dit gezelschap bevonden zich ook twee Noren, een Zweed en een Belg dit keer. De workshop begint al een internationaal karakter te krijgen!

 

Een heel fraaie vis met fraaie vlag. Dit was waarom het te doen was deze week.

 

Terugblikkend mochten we constateren dat ook de rivier zich van haar beste kant liet zien. Een redelijk constante waterhoogte op een geschikt niveau maakte de meeste pools en stekken goed bevisbaar. De deelnemers konden, telkens in kleine groepjes en met telkens een andere instructeur, hun geleerde vaardigheden testen op telkens weer andere stekken. Soms een mooie vlakke pool, dan weer water met ingewikkelder stroming. Want de Glomma ter hoogte van Koppang kent vele gezichten. In combinatie met mooi najaarsweer is het ook nu weer gelukt iedereen vis te laten vangen. Een aantal zelfs vissen boven de 40 centimeter. Op stekken buiten de Glomma, waar we de woensdag vaak heen gaan, zelfs net onder de magische halve meter!

 

 

Werpen leer je allereerst op het grasveld. Maar later ook aan het water natuurlijk. 

 

 

De deelnemers zorgden voor een fijne teamsfeer waarbij respect naar elkaar, behulpzaamheid en gezelligheid een vanzelfsprekendheid was en als een rode draad die door de gehele week liep.

 

Een stek waar je eerst even flink door het midden van de rivier heen moest waden.

 

 

Nog wat impressies van de workshop.

 

Iedere cursist heeft ook dit maal weer goed vis kunnen vangen.

 

 

Nadat de cursisten zaterdagochtend weer huiswaarts keerden heb ik het weekend nog even lekker kunnen vissen in klein comité. Frappant was het dat het weer die zaterdag en zondag flink omsloeg. Regen, wind en dalende temperatuur vielen me ten deel. Maar ook, geloof het of niet, de grootste hatch van Baetis die ik ooit zag. De rivier kolkte van de vis……..

 

De hele 2018 club cursisten, begeleiders en instructeurs op de traditionele groepsfoto bijeen.

 

Nu weer thuis dus. De boel opruimen en schoonmaken. Nieuwe uitdagingen komen er weer aan. Snoek, wintervoorn, bezoekjes aan verenigingen en clubs, wellicht een beurs. Volgend jaar zal er naar alle waarschijnlijkheid wederom een workshop vliegvissen op stromend water worden georganiseerd. Sterker nog, ik vernam dat Edward, de uitbater van Koppang camping, de eerste aanmeldingen alweer binnen heeft. Wellicht dat we elkaar in 2019 treffen!

 

erikdenoorman