Walden-pond

Antron beetverklikkertje
 
 
 
Met een klein beetje handigheid kun je zelf wat antron beetverklikkertjes maken. Mooi voor als je straks bijvoorbeeld op wintervoorn wilt gaan vissen. Maar ook prima om wat buzzers te presenteren op een mooie forellenvijver of zo. Je kunt ze in diverse formaten maken. Wat je er voor nodig hebt is uiteraard antron. Deze is er in tal van kleuren. Ik koos voor een zeer goed opvallende roze kleur. Maar je kunt natuurlijk ook andere opvallende kleurtjes kiezen. Onder bepaalde lichtomstandigheden kan zelfs zwart een goede keuze zijn! Hoe krulleriger het antron is, des te meer lucht zal het vasthouden.
 
 
Ik weet overigens dat sommigen ook Egg yarn gebruiken voor dergelijke verklikkertjes. Verder heb je een dun plastic buisjes nodig. Denk daarbij eens aan de buisjes die gebruikt worden voor het binnenwerk van tubeflies, elektriciteit draadjes waar je het koper uit de kern weg hebt gehaald enz. Hoe dunner, hoe mooier. Mits het sterk genoeg is en niet scheurt. En als laatste heb je wat cocktailprikkertjes nodig. Er tijdens het vissen wat prikkertjes als reserve bij je steken kan handig zijn als je van methode wisselen of dergelijke. Op de onderstaande foto’s kun je zien hoe ik ze maak. En zoals je ziet zijn ze verschuifbaar.
 
 
 
Zet een naald of dergelijke in je vice en schuif daar het buisje op. nadat je de binddraad het opgezet kun je de strengetjes antron opbinden.
 
 
Zet de bevestiging van de antron even goed in de lak ( of bug bond). Knip de antron op gewenste lengte en pluis die wat uit met een dubbingnaald of zo.
 
 
Knip de restjes buis nu kort af. Niet noodzakelijk maar wel aan te bevelen is het voorbehandelen van de antron met een duurzaam drijfmiddel. De punt van het cocktailprikkertjes past nu mooi in de tube.
 
Bij het vissen schuif je het buisje op je leader waarna je het cocktailprikkerte er insteekt en daarna gewoon afbreekt. Deze constructie zit mooi stak op de lijn en laat zich desgewenst verschuiven. 
 
 
erikdenoorman