Walden-pond

Hier weer een berichtje uit Koppang aan de Glomma.

 

In Nederland wil het maar niet lukken met de winter maar hier zitten we  er volop in. Deze winter kenmerkt zich vooral door sneeuw. Heel veel  sneeuw. Zo veel dat ik afgelopen week het dak van de garage moest  leegscheppen. Daar lag het een meter dik. De bovenste 30 centimeter nog  redelijk zacht, maar daar onder harde ingeklonken sneeuw. Ik hoef  voorlopig even niet naar de sportschool…

 

 

En koud is het bij tijd en wijle ook. De gemiddelde temperaturen liggen zo rond de -10 tot -15˚C maar afgelopen weekend knalde het weer  onderuit naar -28˚C. Dan besteden we aardig wat tijd aan de boel warm  houden. Dus zorgen dat de houtvoorraad bij de achterdeur op peil blijft.  En zorgen dat er altijd een aardige stapel binnen ligt want bevroren  hout - hoe droog ook - brandt niet echt lekker.

 

 

Door de grote hoeveelheden sneeuw is het nagenoeg onmogelijk om bij de  rivier te komen. Even naar beneden kruipen bij een stukje open water om  een waterspreeuw te fotograferen is  onmogelijk. Je weet niet waar je  loopt en je zakt tot over je middel weg in de witte prut.  Vandaar deze keer alleen overzichtsfoto’s. Het is even niet anders.

 

Gelukkig valt er altijd volop te genieten langs de Glomma en daar hoef  ik niet eens ver voor van huis. Zo stapte ik vanmorgen de deur uit en  zag ik in m'n linker ooghoek iets bewegen. Staan er tussen de hutten twee elanden aan een bos dennentakken te knagen. Ik snel m’n camera  halen maar bij terugkomst waren ze helaas alweer vertrokken. Toch weer  een mooi geniet-momentje! Net zoals de bonte specht die ik later druk  bezig zag in de toppen van de dennenbomen. Of de raaf die hoog in de  lucht overkwam.  Een Noorse winter is zo slecht nog niet!

 

Maar toch kijk ik nu alweer uit naar het voorjaar en de zomer. Heerlijk  vliegvissen in diverse prachtige rivieren hier in de omgeving. Ik droom  er alweer van. Eerst nog maar wat vliegen binden...

 

 Tot zover weer even!

 

 Groet vanuit Koppang aan de Glomma,

 Edward