Walden-pond

Speciale beetverklikker

 

Dit artikel werd ingezonden door Zef Loop die zich gespecialiseerd heeft in het vangen van mooie forellen op groot en diep water. dat je daar een bijzondere beetverklikker voor nodig hebt laat zich raden. Zijn vindingrijke creatie werkt echter fantastisch. Lees hieronder het recept van Zef.

 
Erik.
 
Ik las jouw stuk over de antron beetverklikker en heb er enkele gemaakt.
Zelf vis ik veel met de bellyboat op het reservoir de Meerheuvel gelegen nabij het Belgische Maaseik. Dit is 10 km van mijn woonplaats. Dit reservoir is 56 ha groot en heeft dieptes van 20 en 30 meter. We vissen in verenigingsverband op forellen tussen 40 en 70 cm.
Vaak moet je diep vissen met een zinklijn. Ik gebruik dan ook een beetverklikker, die ik zelf heb ontworpen van goedkoop materiaal. Hij moet een zinklijn kunnen dragen en makkelijk te verwijderen zijn.
 
 
 
Ik neem een hair essential ,knip die op de gewenste lengte. Dan een tyrap er doorheen steken, die aan de bovenkant met enkele druppeltjes lijm bedekt is. Bovenop een stukje foam plakken. Binnen een minuut klaar. Wat wel nog moet gebeuren is op de zinklijn een ventielsluikje aanbrengen.
Ik schuif het ventielsluikje dan op b.v. 12 meter schuif het uiteinde van de tyrap in het ventielsluikje en laat de lijn zakken. Tijdens de dril kun je makkelijk de verklikker van het sluikje trekken.
 
 
Werkt prima, al heel wat forellen op deze manier gevangen.
 
Gr.
 
Zef Loop