Walden-pond

Pijpenragers en vliegenlijnen

 

Van Hans van D. uit het oosten van ons land ontving ik een paar foto’s die aanleiding gaven voor dit artikeltje. Hans is een gedreven vliegvisser die het in de zomer dikwijls op Scandinavische zalm gemunt heeft. Dan komt de tweehandige 13 of 14 footer er aan te pas. Om zijn vliegen onder diverse omstandigheden op de door hem gewenst diepte te presenteren beschikt hij over een flink aantal heads. Drijvende, zinkende, snel zinkende intermediate enz. Al snel ligt je vistas ermee vol. Maar welke lijn was nu ook alweer wat?

 

 

Eenvoudige gekleurde pijpenragers brachten uitkomst. Deze kwamen via Ali expres maar veel hobbiezaken hebben ze ook. Ze zijn er in diverse kleuren. En door die kleuren aan een eigenschap te koppelen komt er als vanzelf systeem in. Dat geldt natuurlijk ook voor andere vliegvissers. Want wie heeft er nu niet meerdere heads voor bijvoorbeeld een switch hengel of gewoon een eenhandige stok?

 

Enfin, de foto’s spreken voor zich. Wellicht helpt het ook jou om straks snel de juiste lijn uit je tas, map en vest te vinden. Hans in elk geval bedankt voor het delen. Ennuh, skytt fiske!

 

erikdenoorman