Walden-pond

Snoekstreamers 2020-2021

 

Ondanks de extreme zomer van 2020 zal er, naar ik stellig hoop, ook weer een periode van druppels aan je neus, rillingen over je rug, harde wind en buien aankomen. En als de eerste waterplanten aan het weg rotten gaan, de rietkragen gemaaid gaan worden komen de polders weer bij mij in beeld. Want dan zijn de snoeken weer te belagen zoals ik het fijn vind. De witvis gaat trekken en de snoek volgt zijn instinct, en dus zijn eten. Als je het spelletje kent weet je waar en wanneer ook de meter plus vissen van groot water ineens in poldersloten te vinden zijn. Maar ook dat je soms kilometers kunt lopen zonder teken van leven en soms er op een stuk van minder dan 100 meter grote aantallen kunt treffen. Die periode dep ik mijn snoekstreamers weer graag te water.

 

Streamers die ik na vele jaren ook andere dingen te hebben geprobeerd toch steeds maar weer maak zoals vroeger. Niet perse omdat ze beter zijn dan door andere vliegvisser gebruikte streamers. Maar vooral omdat ik vertouwen in ze heb gekregen. Met bucktail, zonker, een grizzle veertje en wat glitter. Het kopje stevig in de epoxy. Ze bewegen mooi. Ook bij tergend langzaam binnen vissen. Ze werpen fijn. Ook bij harde wind. En, niet onbelangrijk, vangen veel en vaak snoek.

 

Vandaag haalde ik weer wat van die fijne Owner spearpointhaken en bond ik de eerste twee snoekstreamers voor komend seizoen. Ik heb er zin in!

 

 

erikdenoorman