Walden-pond

Dropshotten met nimfen

 

Voor wie regelmatig de wintervoorn belaagd zal het geen nieuws zijn. Je komt namelijk nogal vaak vast te zitten. Want er wordt van alles en nog wat in zo’n haven gemieterd. En dan is het, zeker met echt koud weer, zeker geen pretje je onderste nimf voor de zoveelste keer te vervangen. Helaas moest ik constateren dat mijn eerdere oplossing van upside down gebonden nimfjes hier nauwelijks verbetering in bracht. Ik bleef vast zitten. En als je dan net je nimfje had vervangen en bij de eerste beste worp weer vast raakt dan gaat je humeur er niet op vooruit kan ik je zeggen.

 

 

Geïnspireerd door het kunstaas dropshot vissen met rubber heb ik er nu voor gekozen om onderaan mijn onderlijn geen nimfje meer te binden maar een loodje. Al naar gelang de omstandigheden kun je kiezen voor een groter of juist een kleiner loodje. Door middel van een stukje koperdraad heb ik er een bevestigingslusje aan gemaakt. Aan zijlijntjes ( droppers) bevestig ik dan mijn nimf of nimfjes. Simpel maar effectief!

 

Bijkomend voordeel is dat je de havennimfjes nu niet meer hoeft te verzwaren met lood of tungsten. Ook het kraaltje kan nu achterwege blijven of bijvoorbeeld van glas zijn. Het loodje zal er immers voor zorgen dat onze onverzwaarde imitatie aasjes daar komen waar we ze willen. Dat scheelt ook weer in bindwerk en uiteindelijk zelfs in de kosten. Een voorbeeld van zo’n nimfje heb ik, stap voor stap, gefotografeerd. Niet dat je persé zo’n nimfje moet hebben maar meer ter inspiratie voor alle mogelijke varianten hierop. Want je kunt zowel qua materiaal, grootte en kleurstelling eindeloos experimenteren natuurlijk.

 

 

 

 

 

erikdenoorman