Walden-pond

Er valt altijd wat te kiezen
 
 
 
Als je eenmaal een poosje aan het binden bent dan kom je er op enig moment achter dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden. Bijvoorbeeld met het binden van een eendagsvlieg. Als ik de Blue Winged Olive als voorbeeld neem dan blijkt dat je deze op veel meer dan één manier kunt binden en met veel meer verschillende materialen. In alle gevallen zal het een goed vangende BWO tot resultaat hebben. De redenen waarom zo’n vlieg dan toch op vele verschillende manieren wordt gebonden is divers. Zo zijn er mensen die een patroon zo klassiek mogelijk willen binden. Anderen willen weer een vlieg hebben die robuust is en ook op de harde stroming boven water blijft. Zichtbaarheid of juist ultieme bewegelijkheid kan ook een goede reden zijn te kiezen voor een andere bindwijze. Hieronder wat inspiratie. Ik heb de vliegen van de zijkant en de bovenkant op de foto gezet.
 
 
 
 
Puur persoonlijk kies ik vaak voor goede zichtbaarheid in combinatie met een acceptabel drijfvermogen. Daarom is dit mijn favo bindwijze.
 
 
Dit is een meer klassiek gebonden exemplaar. de vleugel is van een eenden flankveer. Dat vind ik altijd erg mooi
 
 
 
Dit exemplaar heeft een vleugel van de punten van hertenhaar. vrijwel onzinkbaar. Dus op bepaalde wateren een regelrechte aanbeveling.
 
 
Er is geen natuurlijker bewegend materiaal dan CDC. Laat ik dat nou es gewoon even zeggen. Als je er geen bezwaar tegen hebt om na paar vissen vlieg te wisselen is die keuze TOP.
 
 
Dus als je lekker aan het binden bent schroom dan niet om ook juist jouw twist aan een vlieg toe te voegen als je dat wilt. Dat is absoluut leuk om te doen. Als je de basis van zo’n vlieg zoals kleur en formaat maar niet teveel geweld aan doet dan zal ook jouw creatie vangen. De afgebeelde voorbeeldjes van BWO bindmethodes zijn de meest toegepaste. Google maar eens op BWO en zie dat er nog veeeeel meer is. Uiteraard zijn deze bindwijzen ook toepasbaar op andere eendagsvliegen. Als je op dezelfde manier naar nimfen, streamers en natte vliegen gaat kijken dan opent zich wellicht een hele nieuwe wereld vol mogelijkheden.
 
 
 
erikdenoorman