Walden-pond

Streamer met wiggle tail 

 

 

De moderne streamerknoper schuwt nimmer het werken met nieuwe materialen.  Zo ook niet de uitdagend wiebelende staartjes van rubberachtig materiaal.  Eerst nog gewoon in een soort van halve maan geknipte exemplaren, nu ook met vervaarlijke karteltjes en holografische UV glimmers. En ondanks dat ik er persoonlijk de noodzaak niet van in zie is het toch leuk er eens mee aan de slag te gaan. Paar jaar terug deed ik dat al met zelf uit regenpakken geknipte staartjes ( zie foto hierboven) . Nu dan een keer met die staartjes uit de winkel. Want ook dit soort streamers prikkelt de snoek tot een aanbeet.  Waar zo'n wiggletail zich, naar mijn bescheiden inzien, onderscheidt aan andere streamers is het effect in (zeer) troebel water waar de snoek het niet zo zeer van zicht maar vooral van trillingen moet hebben. 

 

Ik heb intussen moeten ervaren dat de staartjes minder lang mee gaan dan mijn bindsels en maak mijn wiggle streamers nu zo dat ik het staartje eenvoudig kan vervangen als het aan vellen geknaagd is door de snoeken. Tevens kan ik eenvoudig veranderen van kleur als dat wenselijk is. Door de staartjes aan een speldwarteltje te knopen en die aan een lus op de haak te klikken heb je dit resultaat tamelijk eenvoudig bewerkstelligd. Kijk gerust even mee op de foto's hieronder. En eh ja.... dat kraaltje heeft geen nut. Maar 't ziet er wel heel profi uit he ! tongue-out

 

 

 

 

Niet echt High tech dus. Er is één ding dat ik je nog wil meegeven. Zorg dat het materiaal dat je op de haak hebt gezet zo min mogelijk, liever helemaal NIET,  in aanraking komt met de wiggletail. Is dat wel het geval dan zal de actie van die tail beduidend minder zijn dan wanneer die vrij kan bewegen. 

 

erikdenoorman