Walden-pond

Dubbele balletjes

 

Marc Z. zette me op het spoor hiervan door me er twee op te sturen (totaal 4 balletjes dus ja). Een karper aasje van hertenhaar dat vreselijk veel plezier kan geven in het voorjaar en de zomer. Want hoe spannend het is om aan de oppervlakte azende karper te belagen weet ik sinds een paar jaar ook. En als ze dan je balletje(s) opslurpen en je weet de haak te zetten volgt er dikwijls een zeer enerverende dril. Inmiddels ben ik er een beetje aan verslaafd geraakt en heb ik zelfs zo’n mega schepnet aangeschaft en een eenvoudig onthaakmatje. Niet zelden is er op deze manier zelfs meer te vangen dan de notoire boillie visserij.

 

 

Deze manier van vliegvissen is dus eigenlijk niet het vliegvissen zoals het ooit bedacht is. Het komt dichter in de buurt als je i.p.v. deze bolletjes met een nimf zou vissen. Dat is wat moeilijker maar kan zeer zeker wel. Vooralsnog houd ik het op deze hertenharen balletjes die je, vrij eenvoudig, ook in een dubbele uitvoering kunt maken. Je hebt er hertenhaar voor nodig, een langstelige haak, een stevige karperhaak en een stukje nylon. Het binden gaat zoals je op de foto's kun zien. Succes alvast.

 

 

Op een willekeurige langstelige haak zet je telkens een toef hertenhaar op tot aan het haakoog. Knip er een mooi bolletje van.

 

Knip de haakbocht weg en knoop een stukje nylon aan het oogje. Het geheel bevestig je daarna stevig op een karperhaak.

Op de karperhaak vervaardig je dan het tweede bolletje hertenhaar.

 

erikdenoorman