Walden-pond

Craftfur garnaal

 

 

 

Craftfur is mooie dun synthetisch haar dat veel op streamers wordt toegepast. Maar ik vond twee jaar terug een combinatie van twee bewerkte craftfurs waar uitmuntende garnalen mee te binden zijn. Getest heb ik ze ook al die afgelopen twee jaar. Vooral in Noorwegen. Zeeforel, pollak, koolvis, makreel, poon, kabeljauw en dergelijke zoutwatervissen bleken er verzot op/ Uiteraard ga ik er komend seizoen weer een stelletje bij maken. Ik doe dat op een zoutwaterhaak 6. Dat bleek een mooi gemiddelde te zijn. Behalve de craftfur heb je nog doorzichtig binddraad en kettingoogjes nodig.

 

  

Zet net voor de haakbocht twee kettingoogjes op de haaksteel en lak deze zwart. Maak daarna een 'staart' van de wit/zwarte fur.

 

  

Nu telkens kleine plukjes van de roze fur opbinen tot aan het haakoog. Gebruik niet teveel materiaal. Je kunt de garnaal nu afbinden.

 

Als laatste smeer je de bovenkant (dekschild) van de garnaal in met bug bond of dergelijke en laat je dat even uitharden.

 

Ik weet het, er zijn veel mooiere garnaalpatronen te vinden. Daar zit dikwijls veel techniek in en betrekkelijk duur materiaal. Deze garnaal is in al zijn eenvoud echter zeer natuurgetrouw in het water. Wordt zelfs bij het afzinken of in dead drift vol gepakt. Dus waarom moeilijk doen? Nog een praktijktip ten slotte. Je kunt leuk combineren door onder aan je lijn een streamer te knopen en een cm. of 40 daarboven zo’n garnaal. Niet zelden schiet ook grote vis langs de streamer heen en pakken ze juist de kleinere garnaal. Probeer het gerust maar eens en laat je aangenaam verrassen. 

 

 

erikdenoorman