Walden-pond

Van ballonnetje naar buzzer

 

Wat witte antron, rood koperdraad, rode dubbing en een ballonnetje zijn dit keer de ingrediënten.

 

Je ziet het niet zo heel vaak meer dat er met latex wordt gebonden. Vroeger werd het vaak gebruikt om mooie lijfjes voor nimfen van te maken. Het is op de een of andere manier uit de belangstelling verdwenen. Wil je het toch eens proberen dan kan een feestballonnetje je het bruikbare bindmateriaal verschaffen. Je treft ze overal aan, in allerlei kleuren, diktes en formaten. En het kost geen drol. Uiteraard is het enorm elastisch zodat je maar een klein stripje nodig hebt om er mee aan de slag te gaan. Ik presenteer je dit keer een buzzer. Mooi voor op de forellenvijver maar ook in de polder. Tegen het riet gevist aan een deels ingevette leader een heuse attractie voor o.a. fraaie ruisvoorn. Wist je dat er ook grote karpers mee gevangen worden trouwens ? Het binden gaat zoals op de foto’s afgebeeld.

 

 

Zet je binddraad op en bind een stukje rood koperdraad op. Knip een reepje van de ballon af en zet dat eveneens op de haaksteel.

 

 

Maak van het stripje ballon een mooi lijfje en rib dat vervolgens met het rode koperdraad. Heb je geen rood koperdraad dan gewone koperdraad gebruiken.

 

 

Nu een stukje witte antron haaks op de haak opzetten en inbinden. van de dubbing maak je een thoraxje waarna je de antron kort afknipt.

 

Eventueel een drupje bugbond of dergelijke aan de bovenkant van de thorax aanbrengen en laten harden onder het UV lampje.


erikdenoorman