Walden-pond

Synthetisch, maar dan anders

 

Hoewel ik eerdaags nog even naar Noorwegen ga begint het toch weer wat te jeuken voor wat betreft het snoekvissen met streamers. Ik begin daar meest van tijd eind september mee. Eigenlijk met als enige reden dat dan de waterplanten op mijn favo watertjes (polders) beginnen af te sterven en de snoek bereikbaarder wordt dan met al dat groen. En als het gaat jeuken begint ook de aandrang om weer snoekstreamers te gaan maken op te spelen. Uiteraard voor mijn eigen visserij maar ook voor hen die ze bij me bestellen.

Heerlijk weer de vooruitzichten op bloedstollende, uit het niets komende, aanbeten. Voor je het weet is het weer herfst !

 

Ondanks dat ik zelf het liefst met natuurlijke materialen als lamahaar, bucktail en dergelijke bind is de vraag naar met synthetisch materiaal gebonden streamers steeds groter geworden. Dus begon ik vanavond met daar een stelletje van te binden. In mijn eigen stijl van binden. In rose/rood, zwart en de modekleur paars. Serietjes van drie stuks. Ik zette de rode serie voor je op de foto zodat je ze ook zelf kun (na) binden als je dat wilt. Het resultaat is een goed bewegelijke en oerdegelijke snoekstreamer die je in elke gewenste lengte kunt maken.

 

 

Op een geschikte snoekhaak zet ik als eerste een staart op van zilverkleurige glitter. Van stug synthetisch haar maak ik daarna een 'lijfje'.

 

Op het overgebleven stukje haaksteel zet ik telkens een polletje dunner synthetisch haar ( ongeveer 4x haaklengte) en wat rode glitter totdat het helemaal rondom het lijfje zit.

Als laatste plak ik aan weerskanten een oogje van 9mm. doorsnede en zet ik het kopje in de 2 componenten epoxy.

 

 

erikdenoorman