Walden-pond

Hackbestendige snoekstreamer

 

Bij de hack van mijn website verleden jaar zijn diverse bestanden voor de eeuwigheid verdwenen. Jammer maar helaas. Een van de bestanden was die van de regenpakstreamer. Kennelijk is men voornemens weer wat regenpakken te gaan verknippen want ik kreeg het verzoek deze streamer nogmaals te publiceren. En zo komt het dat ie, na de desastreuse hack, toch weer op mijn website terecht komt. Wat goed is, moet goed blijven!

 

Met één belangrijke modificatie. Het bleek namelijk dat sommige snoeken het tot een ware kunst verheven hebben het staartje dusdanig tussen de tanden te nemen dat op enig moment de vellen er aan hangen. Ik maak ze nu met een makkelijk vervangbaar staartje. Met een lusje op de haak en een haakje aan de staart. Altijd handig en je kunt deze zelf gemaakte staartjes, mits je regenpakken in diverse kleuren kunt scoren, ook nog eens in een andere tint opzetten.

 

Voor het model van de wiggle staart gebruikte ik een plaatje van internet dat ik op een kartonnetje tekende en zo  tot een knip mal bombardeerde. Ik teken met die mal de nodige staartjes op een stuk regenpak en knip er af en toe een voorraadje van. Ik ken mensen die er nog weer glittertjes op lijmen. Hoeft niet maar staat wel grappig!

 

 

De rest is eigenlijk kinderlijk eenvoudig. Je bekleed de haak respectievelijk met cactuschenille en bucktail. Op het kopjes twee oogjes die je in de epoxy zet. Al met al geen extreme handelingen, goedkoop materiaal en een leuke afwisseling op vele bestaande patronen.

 

Deze streamer, die wat lastiger werpt met wind, komt spectaculair tot leven in het water. Met name op veel bevist water, donker water en dieper water (weteringen-kanalen enz.) komt deze streamer tot resultaten als al het andere niet (meer) werkt. Vele snoeken heb ik er intussen op zien klappen. Op de foto hierboven één van de laatste exemplaren die het afgelopen weekend gretig in het oranje regenpak hapte.

 

erikdenoorman